Redactioneel Vera Krant 23

Vera sneeuwpop op binnenplaats

Half zes en nog 19 kilometer te gaan. Jaja, je zal maar in een bandbusje zitten vandaag. Zoals het dappere Apse, dat helemaal uit Kortrijk komt ploeteren. Snow of geen snow, the show must go on. Hopelijk komen er nog wat Stadjers op dagen om de schitterende ‘donkere-dagen-voor-kerst-band’ te zien, voor de regionalen is dat met dit weer onmogelijk. Maar de barre omstandigheden die Apse moest trotseren zal Sleepy Sun verre preferen boven de eigen sores. Zij moesten, na weer een heerlijk concert hier gisteravond, vanochtend in alle vroegte (6 uur) de weg op om op tijd bij de Amerikaanse ambassade te zijn. Bij Paradiso was dinsdag namelijk de busruit ingeslagen en inhoud gesnaaid waaronder een paspoort. Door dat vervelende incident (altijd weer in Amsterdam) kwamen ze hier pas diep in die nacht aan, men zou hier namelijk slapen. Met een afgeplakte ruit door de koude nacht is bovendien geen pretje. Touren met de band in de winter, wat een hobby…

En dat allemaal tijdens ‘Kopenhagen’. Bijkans koren op de molen van de ‘klimaatcinici’. “Zie je wel, niets aan de hand” hoor ik die luis-in-de-pels-PVVer al zeggen. Fuck em, “een zwaluw maakt nog geen zomer en een pak sneeuw nog geen winter” zegt deze groene rakker die in z’n tuintje werkt, biologisch inkoopt en met z’n karretje middels slow cycling niet verder komt dan Lowlands.

En dan over tot de orde van de dag en die wordt beheerst door de VERA POLL, bijgevoegd in de Vera Krant en op de Vera site. En niet alleen mag je loos gaan op de gebruikelijke Poll van het jaar (deze van 2009 is al de 29ste editie!), ook is daar de verkiezing van de band/artiest van de 21ste EEUW, de JAREN NUL. De genomineerde Groningse en Nederlandse staan inmiddels volledig op de Vera site, de buitenlanders moeten straks nog worden aangevuld. Dus heb nog even geduld. In de VK staan alle Grote Zaal– en Downstageconcerten van 2009 en ook alle films die Vera Zienema vertoonde dit jaar.

De Vera Poll heeft deze keer een wat andere opzet. Het gaat dan om de concerten Grote Zaal en Downstage waar gevraagd wordt naar een top-10 resp. top-5; voorheen kon je alles wat je zag een rapportcijfer geven. Ik ben benieuwd of dat bevalt, laat dat dus ook even weten in je commentaar. Zelf heb ik nu al problemen, want mijn longlist Grote Zaal is 23 namen lang en dan moet Apse nog komen.

En hier kun je de poll online invullen.

Ach, het lukt wel. ROCK, POLL & ENJOY, PePr

Advertisements

Leave a comment

Filed under Rock'n'Joy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s