Redactioneel Vera Krant 1

Met de wonderschone klanken van de nieuwe Midlake uit m’n computerspeakers, ik meen dat ie The Courage Of Others heet en op 1 februari uitkomt, ratel ik alweer de laatste zinnen van de eerste Vera Krant van 2010. Het jaartal typt trouwens heerlijk weg maar kent hier wel een beetje een valse start. Ten eerste komt deze krant te laat uit omdat de ontwerperscomputer de geest gaf, ten tweede weigert de Vera site reserveringen op te nemen/door te geven. Excuses daarvoor, morgen hopelijk alles op de rails. Maar goed, we zitten in deze krant eigenlijk ook nog vet met onze reet in 2009 middels een keur aan lijstjes van Vera Krant-medewerkers en DJ’s (37 stuks) wat weer leidt tot een onoverkomelijke top 60 beste-platen-van-het- afgelopen-jaar. En daarmee is het natuurlijk nog lang niet afgelopen, want in het volgende nummer volgt de absolute afrekening: de VERA POLL uitslagen!!!
Ja mensen, ik heb al menig polletje verwerkt maar verwacht er nog vele meer. Je hebt nog de gehele komende week (t/m zaterdag 16 januari) om het papier te vullen en in de bus te gooien danwel, en dat doen verreweg de meesten,  online te Pollen. Voor de inspiratie,en omdat het zo lekker wegdroomt, hier nogmaals de uitslagen van resp. 2006, 2007 en 2008.

Concerten Grote Zaal: Two Gallants, Black Lips, The Dodos.
Concerten Downstage
: Marat, Graf Orlock, The Now Denial.
Concerten Elders
: The Spits, Wolfmother, Sigur Ros.
Langspeelplaten
: Band Of HorsesEverything All The Time, EditorsAn And Has A Start, Fleet FoxesFleet Foxes.
Vera
Zienema: Metal: A Headbangers Journey, Planet Terror, Control. Film Algemeen: The Science Of Sleep, Control, The Dark Knight.
Favorite Band: Two Gallants, Black Lips, Black Mountain.
Runner-Up
: Band Of Horses, Loney Dear, The Dodos.
Dutch Band
: Johan, Spinvis, zZz.
Grunnen Band
: Green Hornet 2x, We Swim You Jump.
Radio
: Hartkramp, 3voor12, Langs de lijn.
TV: 3x De wereld draait door.
Strip: The Feerless Cartoneer en Dirkjan 2x.
Voetballer
: Luis Suarez, Eric Nevland, Marcus Berg.

Zo, aan de gang zou ik zeggen, degene dan wiens Poll ik nog niet mocht ontvangen. En als bonus ook nog Poll van de eeuw, van de Jaren 0. Don’t let me down, hit em!

Met De Collecte eindigde Vera’s concerjaar op 23 december met een daverende knal. Het overvolle programma liep op rolletjes (alla, de ‘dance’ liet het afweten) en toen diep in de nacht de centjes waren geteld bleek de doelstelling (4 nullen) gehaald. En zo stond joen PePr daar tegen 11 uur in de ochtend in dat Glazen Huis na 3 ½ uur slaap met een kegel zo groot als de Martinitoren een check van 10.150 euro te overhandigen aan de heer Beelen. Alle dik 700 bezoekers, bands, artiesten en Vera medewerkers nogmaals bedankt voor dit vette succes. Was dat het gehele jaar maar zo, maar nee, 2009 was een moeizaam concertjaar. Het bezoekersaantal lag ongeveer 10% onder Verapeil en dat sloeg een klein kratertje in de financieen.

Maar daarover zo meer. Aan de andere kant was het met 140 avonden waarop zo’n 300 optredens plaats vonden wel het volste Vera concertjaar ooit. Over de inhoud zal ik me even niet uitlaten, daar is de POLL natuurlijk voor. Trouwens, de (korte) optredens in de 3FM studio op de Kemenade tijdens Eurosonic moet ik ook maar eens in kaart brengen. Dan kun je nog lachen, want vooral afgelopen editie was het daar een komen en gaan van ‘sterren’ en aanstormend talent. Zo zag ik daar ondermeer Selah Sue, Stef Kamil van Zita Swoon, Triggerfinger en Drive Like Maria. Maar ook Boris (de soulman) en Room Eleven in gezelschap van Alain Clark en Guus Meeuwis… Benieuwd wat de heren Corton en Beelen volgende week op het menu hebben daar.

Een persoonlijk hoogtepuntje van 2009 tenslotte was mijn fietstocht op en neer naar Lowlands en aldaar de ontmoeting met Dave Grohl (over bezoek aan Vera met Scream in 1988) en Florence (van the Machine) die ik op mijn bagagedrager bij de nightliner afzette. Ja, je maakt wat mee op de fiets.

Kom ik nog even nog even terug op bovengenoemde VERA FINANCIEEN. Een flink gat in de begroting voor dit jaar heeft ons genoopt de BARPRIJZEN te verhogen. Tsja, het is niet anders en we hopen op begrip.

Met inmiddels het al even fraaie Beach House op de speaker wil ik joe allen een heel fijn jaar toe wensen.

Rock’n’Joy’n’Poll, PePr

Advertisements

3 Comments

Filed under Rock'n'Joy

3 responses to “Redactioneel Vera Krant 1

  1. Band Of Horses……………..goede keus!!

  2. Mark

    Mmm, had eigenlijk wel een in memoriam voor Jay Reatrd verwacht….

  3. Mark

    *Reatard*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s