Redactioneel Vera Krant 2

ASIWYFA in april weer in Vera

Heb vanochtend gelijk maar 25 euro overgemaakt op giro 555 (Haiti), dus kan ik me vanavond de optocht van emo-BNers en kutartiesten besparen en genieten van een fijne DVD. Heb na Eurosonic/ Noorderslag ook wel even de buik vol van de ‘parade der muzikanten’. Mijn concentratiespanne is daarvoor toch echt te smal (I’m a clubman). Maar uiteraard heb ik me toch weer kostelijk vermaakt. In Vera een paar vette bands gezien; ik noem And So I Watch You From Afar en The Low Frequency In Stereo (de eerste is hier terug in april), aan andere zalen ben ik niet toe gekomen. Op de Kemenade (3FM in Vera’s huiskamer) passeerde ook een flinke partij met een korte sessie waaronder de Belgische ster Jasper Erkens en een grappige Charlie Winston, maar zo dol als vorig jaar (nachtshow van Giel Beelen) werd het deze keer niet. Ook op Noorderslag zag ik niet veel. Daar was het vooral goed toeven en drinken in de kleedkamers van ondermeer C-Mon & Kypski, De Staat, Moke en Aux Raus. En natuurlijk Kyteman, de grote winnaar van de avond die ik natuurlijk even moest feliciteren. Wat ik helemaal niet wist was dat Colin hier in Vera ooit al eens tweemaal op de planken stond, met Voicst en C-Mon & Kypski, en hij had hier zelfs al een keer gelogeerd. Dat is toch leuk om te horen. En verder moeten jullie allemaal de groeten hebben van Spike en Lucky Fonz.

Inmiddels is dat al bijna een week geleden, de stem is weer terug en de Poll geteld. Zo zeg, dat was me weer een klus, ook al viel de inzending een stuk lager uit dan recordjaar 2008 (nu dikke 200 tegenover 300 toen). Het was velen vast too much met die ‘Eeuw’ er nog eens bij. Hoe dan ook, de uitslagen veranderen er niet door en er zijn weer prachtige winnaars. Zo is het beste concert van 2009 op naam gekomen van Health. Voor de volledige uitslagen klik hier en hier.

Door de Polldrukte heb ik gisteren het seizoensvervolg van de FC gemist. Winnen van Heerenveen, dat moet een feest geweest zijn. Maar wat een geluk ook. Die gasten verprutsten de mooiste kansen en Granqvist duwde bij de 2-0 toch iemand behoorlijk in de rug. Maar mooi is het en hopelijk wordt de weg naar boven vervolgd.

Nou, morgen het enige concert van deze week en dan volgende week weer ouderwets druk met ook fijne namen. Wat dat betreft zit er meer aan te komen, de laatste week was behoorlijk productief, zie hieronder een bult nieuwe data. En nu die laatste Pollwinnaar nog even aan de muur in de Grote Zaal plakken. Want wat hebben we daar sinds kort een fraaie eregalerij hangen met alle Pollwinnaars sinds 1981!

Rock’n’Joy, PePr

Advertisements

1 Comment

Filed under Rock'n'Joy

One response to “Redactioneel Vera Krant 2

  1. Je nieuwe Mainstagehall behangetje ziet er inderdaad patent uit, nou alleen maar hopen dat je een beetje kwaliteit plaksel gebruikt hebt. Ik zie het met vertrouwen tegenmoet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s