About

Peter dj 3PePr’s Corner is het weblog van Peter Weening, programmeur van Vera

Bio Peter Weening:
Ik ben sinds 1977 Vera-lid; werkte achter de bar en werd al snel DJ. In 1979 werd ik barwacht en kwam bij de muziekgroep, een stel enthousiastelingen die altijd aanwezig was op een concertavond om het podium op te bouwen en spullen te sjouwen. In het voorjaar van 1980 werd ik door mijn voorganger gevraagd om de boekingen te gaan doen en ben  namens ‘programma’ in het bestuur gegaan. Sindsdien ben ik nooit meer gestopt.

In eerste instantie ben ik verantwoordelijk voor de inhoud van Vera, zeg maar een soort van art director. De Zienema, Downstage Concerten, de Swingavond en de Art Division functioneren echter zeer zelfstandig.
Hoofdbestanddeel van mijn werk is het programmeren van de concerten in de Grote Zaal. Dat is samen te vatten in de volgende kernbegrippen: research, contacten onderhouden, plannen/boeken, voorbereiden concertdag en tenslotte het nawerk.

Inhoud PePr’s Corner
Op dit weblog lees je columns en recensies zoals die ook geplaatst worden in de Vera Krant.  Dit komt neer op platenrecensies, de Trash That Beat lijst, PePr’s commentaren en wat er verder maar interessant is om te vermelden.